Barion Pixel

Cross Training

Miért érdemes cross traininget végezni?

A cross training egy összetett, funkcionális edzésforma, amely különböző mozgásformák elemi kombinációját tartalmazza. Ennek következtében rendkívül változatos és sokoldalú mozgást biztosít a test számára (ezt jelenti a "cross" kifejezés). A cross training nem egyetlen mozgásformára összpontosít, hanem különböző sportágak elemeit ötvözi egy jól kidolgozott, önálló rendszeren belül. Az edzés célja az egész test, valamint minden izomcsoport változatos és intenzív mozgatása és fejlesztése. A hangsúly a törzsizmok erősítésén, az állóképesség és az erőnlét növelésén van, ugyanakkor nagy figyelmet fordítanak a nyújtásra is.

Mire számíthat egy cross training edzésen?

Ez a komplex edzésforma tartalmaz saját testsúlyos gyakorlatokat, kardioelemeket és nyújtást, változatos intenzitással. Az edzések felépítése eltérő lehet klubonként és oktatónként, azonban néhány alapvető elem közös. Ilyen például az alapos bemelegítés a sérülések megelőzése érdekében, amely lehet ugrálókötelezés is. Ezt követi egy intenzív technikai rész és statikus erőfejlesztés, amely a törzsizmokra összpontosít, beleértve a váll- és csípőízületeket is.

Ezután következnek a pörgős gyakorlatok, amelyek pulzusnövelő hatással vannak, és különböző eszközöket használnak, mint például medicinlabdát, kettlebellt, gumikötelet és kézi súlyzókat. Mivel a nyújtás fontos része a cross trainingnek, az edzés során váltakozik az erősítés és a nyújtás, majd minden edzés levezetésként nyújtással és légzőgyakorlatokkal zárul.

Milyen hatással van a cross training?

A cross training nemcsak az izomerő fejlesztésére, hanem a gyorsaság, koordináció, állóképesség és hajlékonyság javítására is hatékony. Emellett az intenzív tempó és erőkifejtés felpörgeti és elfárasztja a testet, ami különösen mentális szempontból is hasznos lehet, mivel segít a feszültség levezetésében és fokozza a jó közérzetet kiváltó hormonok szabadulását az agyban.

Próbáld ki cross training óráinkat a Prestige Fitness and Wellness edzőteremben, és tapasztald meg, hogyan válhat életed részévé ez a változatos és kihívásokkal teli edzésforma! Az edzéseink garantáltan feltöltenek energiával és új lendülettel.

Új vendégek figyelem! Próbáld ki termünket különleges kedvezménnyel!

Ajánlatunk kizárólag azoknak szól, akik 2014. január 1. után nem jártak nálunk.
Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, válaszd ki a számodra legjobb ajánlatot és kezdj el edzeni még ma!
Start 5 alkalmas bérlet - egy alkalom áráértElső alkalom ingyen - 2 alkalmas bérlet

Cross Training oktatóink