Barion Pixel

Indoor Cycling kihívás – irány Dobogókő! Május 28-án!

Indoor Cycling kihívás Dobogókő

Indoor Cycling kihívás – irány Dobogókő! Május 28-án!


Akár meghódítottad már ezt a csúcsot, akár nem, a lényeg, hogy most az Prestige Fitness and Wellness egy igazi kalandra csábít Téged!

Készülj fel az extra élményre és május 28-án tekerj fel velünk a 700 m magason lévő csúcsra!


Prestige Fitness and Wellness egy igazi kalandra csábít Téged! 


Készülj fel az extra élményre!

Május 28-án tekerj fel velünk a 700 m magason lévő csúcsra! 

3 szombat délután egy-egy 90 perces Indor cycling kiegészítő edzéssel fokozhatod a teljesítményedet!
Lépj ki a megszokottból, hiszen ha valamit szeretnél elérni, olykor nyújtózkodnod kell érte!!! 
 
Az indoor cycling egy nagy összefoglaló név: teremben végzett tekerést jelent, edzővel, zenére. Páratlan edzésmódszer, hiszen kortól, nemtől, edzettségi szinttől független. Bárki tekerhet, aki szeretne. Vannak különböző ágazatai, jelen esetben vegyük a spinninget és a spinracinget. 
A spinninget egy Johnaten Goldberg afrikai születésű atléta teremtette meg 1987-ben, amikor is a Race Across Amerikára készült. Hogy hatékonyabban edzhessen, kifejlesztette a saját módszerét és behozta a kerékpárt a fedett térbe. Így jött létre a Johnny G Spinner. Spinningnél tehát egy kültéri tekerést szimulálunk és semmi olyat nem teszünk, amit a kinti bringázáson sem tennénk. Például nem helyezzük a kormány elé a testsúlyt vagy az ülés mögé.
Meghatározott pedálfordulat van síkon és emelkedőn is. Továbbá megkülönböztetünk 3 fogástípust. (Egyes közép, kettes oldalt vízszintes, hármas szarv) Ezektől sohasem szabad eltérni, illetve más opciók sincsenek. 
Eszközhasználat kizárt, egy kezünk mindig a Spinneren van.

A SpinRacing pedig maga a kontroll művészete. Ez egy Németországból származó óratípus: az aerobic és a kerékpár kombinációja. Itt az a lényeg, hogy minél többet kihozzunk az edzésünkből, minél több izmot megdolgoztassunk, beleértve a felsőtestünket is. Figyelnünk kell a légzésre, a testkoordinációra, az intenzitásra, és a mentáliskontrollra.
Itt van bemelegítő szakasz illetve különböző intenzitású emelkedők és síkok. Az edzésünket színesíthetjük kézisúllyal, koreográfiával, karkombinációkkal, karhajlításokkal, fekvőtámaszokkal, súlypontáthelyezéssel.
A SpinRacing edzésen átadhatjuk magunkat a mozgás örömének, a teljes mentális nyugalom és a külvilág kizárásának a segítségével.
Összességében elmondható, hogy a kerékpározás egy állóképésséget fejlesztő edzésforma, melynek célja a jó kondíció és az öröm szerzés. 


A program kapcsán felmerült kérdések:
?Az esőnap június 4.
?Csak akkor vehetek részt a programon, ha végig csinálom a felkészülést? Nem. A felkészítő órák segítenek ugyan a cél elérésében, de a közös élmény önmagában is lehet az, nem csak az odáig tartó út megtétele, vagy a csúcsra való feljutás.
?Nincs országúti (verseny) kerékpárom. Így is mehetek? Persze. Nem a bringa visz fel a csúcsra, hanem a lábaid. ????
?Nagyon kemények a felkészítő órák? Az órák sosem kemények. Te lehetsz az. ???? Pontosan annyira lesz kemény Neked egy ilyen óra, amennyit adott nap szeretnél kihozni Magadból.
?Dobogókő túl nagy fal(at) nekem. Mi van, ha nem tudok feltekerni odáig? Magasra kell helyezni a lécet, hogy igazi örömöt és büszkeséget jelentsen azt átugrani. ???? De ha végül úgy látod, Neked a csúcs túl magasan van, akkor is gyere velünk és csak az utolsó 6km-t hagyd ki!
Lehetőséged lesz arra, hogy egy köztes állomáson, az utolsó, legmeredekebb szakasz kihagyásával pihenj addig, amíg a csapat többi része visszaér a csúcsról. Így is kb 60 km-el és egy közös élménnyel leszel gazdagabb. 
?Egyáltalán nem szeretek/szoktam a szabadban tekerni, akkor ne is vegyek részt a programban? Ha végül nem is tartasz velünk május 28-án, a felkészítő edzések picit más felépítésükkel és néhány új elemmel akkor is segíthetnek a legjobb formád eléréséhez és növelhetik edzéseid hatékonyságát és/vagy élvezeti értékét. ????

Néhány jó tanács:
1.Találd meg az igazit!
Válassz olyan kerékpárt magadnak, ami illik a testalkatodhoz, és amivel biztonságosnak érzed a tekerést

2.Szerezd be a kötelező tartozékokat!
Pontosan 7 dologgal kell rendelkeznie a bringádnak, ha teljesen legálisan szeretnéd meghódítani az utakat:

egy könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezéssel
két fékkel
egy csengővel
egy fehér fényt adó lámpával
egy piros fényt adó lámpával
két fényvisszaverővel
az első keréken legalább két db borostyánsárga színű küllőprizmával

3.Nézd át a KRESZ-t!

4.Gyakorolj!
A tekeréssel olyan izmaidat fogod megmozgatni, amelyeket addig valószínűleg ritkán terheltél meg, a szervezetednek hozzá kell szoknia a biciklizéshez

5.Szerezd be a megfelelő ruhákat!
Nem is gondolnád, hogy bringás közben mennyire fontos a megfelelő öltözet, egy rossz nadrág, vagy egy kényelmetlen póló rémálommá változtathatja a tekerést.

7.Nem csak neked kell rendben lenni!
A bringát érdemes bizonyos időközönként ellenőrizni, karbantartani, elvégre neki is szüksége van egy kis törődésre!

Kalandra fel!