Barion Pixel

Mi az, amit tudnunk kell a funkcionális edzésekről?

Funkcionális edzések az Oxygenben

Mi az, amit tudnunk kell a funkcionális edzésekről?


A funkcionális edzéseken folytatott gyakorlatok lényegében a mindennapokban használatos mozgásra épülnek. Ebben az esetben nem egyes izomcsoportokra fókuszáló tréningekről beszélünk, hanem az egész testet igénybe vevő gyakorlatok alkalmazásáról.
Amennyiben ilyen mozgásformákkal kezdünk el foglalkozni, nem csak alakunkat formálhatjuk, de fejleszthetjük hajlékonyságunkat, gyorsaságunkat, állóképességünket is. A funkcionális edzések alapgyakorlatai lehetnek például a húzódzkodás, guggolás, fekvőtámasz.


Kik számára végezhetők?
Funkcionális edzéseken lényegében bármilyen korosztály részt vehet. A gyakorlatok attól függően változhatnak, hogy mik a céljaink, mit sportolunk, vagy éppen nem sportolunk. Egy biztos, ha valaki belevág, meg fogja találni a számára hasznos és élvezhető gyakorlatokat.

Miért érdemes végezni őket?
Az ilyen típusú edzésformák komolyan igénybe veszik a keringési rendszert, így kifejtve hatásukat a vérkeringésre, emellett csökkentik a stresszt, és javítják az életminőséget is. Elmondhatjuk, hogy a funkcionális edzéseknek rengeteg jótékony hatása van a szervezetre. 

Milyen edzéstípusok tartoznak közéjük?
Számos különböző típusuk lehet. A saját testsúlyos edzések, amelyek az alakformálásban kiemelkedők, hiszen a keringési rendszer igénybevételével felgyorsul anyagcserénk is, illetve a kiegészítők használatával folytatott tréningek, amikor egy eszközre épül az edzés. A funkcionális edzések csoportjába tartozik tehát a kettlebell és a TRX is. 
Nálunk is több típussal megismerkedhetsz (TRX, köredzés, személyi edzés keretében) és képzett edzőink profi módon vezetnek be az ilyen hatékony edzésformák világába.