Barion Pixel

Fogyókúrás edzés - az út álmaid alakjához

fogyókúrás edzés a szép alakért

Fogyókúrás edzés - az út álmaid alakjához


Újra és újra megígéred magadnak, hogy majd holnap elkezded a fogyókúrát? Vagy már elkezdted számtalanszor, de mindig kudarcba fulladt? Mi segítünk, hogy megtaláld az utat a számodra áhított alakhoz.


Ahhoz, hogy sikeres legyen a fogyókúrád nem csak fogyókúrás edzésre, hanem megfelelő táplálkozásra is szükséged lesz. Ugyanis a kettőnek összhangban kell lennie a kívánt cél eléréséhez.

A csak fogyókúrás étkezés számtalanszor bebizonyította már, hogy éppen az ellenkezőjét váltja ki, és hízásba kezdünk, ami könnyen a motivációnk elvesztéséhez vezethet. Ennek oka a szervezet védekező mechanizmusában rejlik, ugyanis az alacsony kalóriabevitel hatására a szerveztünk lelassítja az anyagcsere folyamatokat a kevesebb energiafelhasználás érdekében. Ebből ered a legtöbb fogyókúrázó számára ismerős jojó effektus, amikor a hirtelen bevitt kalóriatöbblet hatására a leadott kilók többszöröse jöhet fel.

A fogyókúrás edzés szó hallatán sokaknak egyből a futás jut eszükbe, amely nem tartozik a kedvelt sportok közé. Ezért sokan úgy gondolják, nem is kell edzeni csak a táplálkozás elegendő lesz a probléma megoldására.

A titok abban rejlik, hogy megteremtsd a tökéletes összhangot, az edzések és az étkezések között.

És, hogy milyen is egy jó fogyókúrás edzés és étrend?

Ha kedveled a futást szerencsés vagy, ugyanis valóban remek mozgásforma zsírégetéshez. Azonban ez sem elengedő önmagában. Sokan élnek abban a tévhitben, hogy csak kardió jellegű edzéseket kell folytatni diéta során, viszont súlyzós edzések nélkül nem lesz jelentős eredménye, és unalmassá, monotonná válhat az edzés. Súlycsökkentés esetén érdemes kis súlyokkal dolgozni, magas ismétlésszámmal, a lényeg, hogy maga a súlyzós edzés is intenzív legyen.

Komoly áttörést okozhat azonban az intervallum edzés, melynek lényege, hogy a nagy erőbedobással és magas intenzitással végzett gyakorlatokat rövid pihenők szakítják meg. Ennek következtében, az izmok annyira kimerülnek, hogy a szervezet még az edzés után 24 órával is rengeteg energiát emészt fel. Ezért is nevezhetjük bátran az egyik leghatékonyabb fogyókúrás edzésnek.

Étkezés során pedig figyeljünk arra, hogy csökkentsük a szénhidrátok bevitelét és növeljük a napi fehérjebevitelt. Étkezzünk három óránként, kis adagok fogyasztásával. Kerüljük a hozzáadott cukrot tartalmazó ételeket, és fogyasszunk naponta legalább 1,5-2 liter folyadékot.

Ezeknek a tanácsoknak a betartásával biztosak lehetünk abban, hogy sikeres lesz a diéta. Nagyon fontos még a türelem, ugyanis ne gyorsan, hanem végleg akarjunk megszabadulni a felesleges kilóktól.

A döntés a te kezedben van!

Ha pedig már elhatároztad magad, az Prestige Fitness and Wellness csapata vár rád!  Kiváló személyi edzőink garantálják neked a megfelelő fogyókúrás edzést, és a hozzá kialakított étrendet. Ha inkább csapatban, másokkal együtt szeretnéd elérni a célodat, nézd meg csoportos óráinkat, ahol az intervall edzés is megtalálható. Egy biztos, a siker nálunk garantált!