Barion Pixel

Body Art: edzés a testnek és léleknek

Body Art: edzés a testnek és léleknek

Body Art: edzés a testnek és léleknek


Napjainkban már annyira változatos a fitness világa, hogy számos egészen egyedi mozgásformával is megismerkedhetünk. Azonban kevés olyan van, amely nem csak a test, de a lélek számára is feltöltődést nyújt.


A Body Art mozgásformát pontosan erre fejlesztették ki. Mozgásanyagát tekintve ugyanis a jógából ered, a gyógytorna elemeivel kombinálva, amelyhez speciális légzéstechnika társul, ezzel biztosítva a teljes relaxációt és testedzést is egyben.

A Body Art mozgásformát azoknak ajánljuk, akik nemcsak testi, hanem lelki feltöltődésre is vágynak.  

A Body Art főként a core izmokat, vagyis a mélyizmokat dolgoztatja meg, ezért ezzel a mozgásformával olyan izmainkat is átmozgathatjuk, melyeket kevés más edzéssel tudnánk fejleszteni. Emellett a Body Art gyakorlása remek hatással lehet testtartásunkra. Azoknak sem kell aggódniuk, akik látványosabb eredményt szeretnének elérni, hiszen a felszínhez közelebbi izmoknál, mint például a bicepsz és a hasizom is jó eredményt lehet elérni ezzel a mozgásformával.

A Body Artnak a testre és lélekre kifejtett jótékony hatásai mellett az is nagy előnye, hogy az edzéshez nincs szükség semmilyen segédeszközre. Ez egy funkcionális tréning, amely azt jelenti, hogy főként olyan mozdulatok vannak benne, amelyek a hétköznapokban végzett mozgásunkra épülnek. Ebből következik az is, hogy a Body Art legfőbb célja, hogy visszaadja a testnek azt a fajta mozgásszabadságát, amelyet az ember egészséges gyerekként természetesnek élt meg.

Egy edzés során váltakoznak a dinamikus és a pihentető, relaxáló gyakorlatok. Természetesen a nehézségi fokok is váltogatják egymást, amely a képezett oktatónak köszönhetően a megfelelő módon és ütemben történik. A mozgásforma nagy hangsúlyt helyez még a légzéstechnikai és nyújtó gyakorlatokra. Egy Body Art óra végén garantált a kellemes fáradtság, de mégis teljes a feltöltődés érzése.

A Body Art mindenki számára megfelelő mozgásforma, hiszen az edző különös figyelmet fordít arra, hogy fokozatosan terhelje a vendégeket, és az egyéni problémákat kezelje. Különösen ajánlatos azonban azoknak, akik valamilyen stressz hatása alatt állnak, legyen szó akár diákokról vizsgaidőszakban, vagy akiket nagy nyomás ér a munkahelyükön. A hasizmok és hátizmok együttes fejlesztésével jelentősen javul a testtartás, ezért erősen ajánljuk azoknak is, akik ülőmunkát végeznek. Ez az edzéstípus nincs nemhez és korhoz kötve, aki részt vesz egy Body Art órán garantáltan jobban fogja érezni magát testileg-lelkileg, és garantálhatjuk, hogy az edzés rabjává válik. Ugyanis már egy alkalom is pozitív impulzust fejt ki a szervezetre, de a folyamatos óralátogatás az egész szervezetre és életünkre gyakorol hosszú távú pozitív hatásokat.

 

Próbáld ki Body Art óránkat az Oxygen Wellnes Fáy-ban! Tapasztald meg azt az aktív testtudatot és felemelő érzést, amit a Body Art mozgásformanyújt.