Barion Pixel

Az alakformáló ezdés

Az alakformáló ezdés

Az alakformáló ezdés


Régóta barátkozol a gondolattal, hogy ellátogatsz egy alakformáló edzésre, de nem igazán tudod mire is számíts? Tarts velünk, mert cikkünkben összegyűjtöttünk neked minden hasznos információt, amire szükséged lehet, mielőtt kipróbálnád!


Kinek ajánlott?

Kezdőknek, újrakezdőknek és haladóknak egyaránt. Az alakformáló edzés kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül bárki számára élvezetes lehet. Az óra során a gyakorlatok különböző nehézségi szinten végezhetőek, így mindenki saját erőnléte szerint mozoghat. Sérülés esetén konzultálj óra előtt edzőinkkel, akik személyre szabottan segítenek az óra során neked!

Miért érdemes az alakformáló edzést választani?

Az órán a fő izomcsoportokat hatékonyan megmozgatva dolgozunk, vegyesen kardió és erősítő gyakorlatokat alkalmazva. Az edzés során az egész testünket használjuk, fókuszban a has-, hát-, és farizmok erősítése. A hatékonyságot és a nehézséget növelve különböző eszközöket is használunk: többek között kézi- és lábsúlyt, gumikötelet, illetve step padot. Az órát megtartó edző a gyakorlatok bemutatása mellet figyel, hogy mindenki helyesen és szabályosan végezze azokat.

Hogyan zajlik az edzés?

Minden órát egy alapos bemelegítéssel kezdünk, hogy felkészítsük az izmokat az erőkifejtésre. Ezt követi a fő rész, amelyben az erősítő gyakorlatok egész tárháza vár rád: guggolások, hasizom gyakorlatok, kitörések, illetve súlyzóval végrehajtott gyakorlatok. Alakformáló edzés során zenére dolgozunk közösen, de nincs ok az aggodalomra, semmilyen táncos előképzettség nem szükséges, hiszen koreográfiát nem tanulunk. Az órákat az elengedhetetlen nyújtással zárjuk, amely az izmok rugalmasságának megőrzésére szolgál, és csökkenti a később jelentkező izomlázat.