Barion Pixel

Amit a Hot Iron edzésről tudni kell

Hot Iron edzés

Amit a Hot Iron edzésről tudni kell


HOT IRON egy súlyzó-rudas csoportos edzésforma, amely átmentet képez az aerobik és a súlyzós edzések között.


A HOT IRON Németországból származik, annak ellenére, hogy még csak  egy évtizedes múlttal rendelkezik, mára már az egyik legnépszerűbb zsírégető-alakformáló edzésmódszerként tartják számon. Az Prestige Fitness and Wellness órarendjében megtalálható a HOT IRON  edzés, mely az egyik legkedveltebb csoportos edzésforma.

HOT IRON egy súlyzó-rudas csoportos edzésforma, amely átmentet képez az aerobik és a súlyzós edzések között. A HOT IRON  edzés nagyon hatékony lehet számunkra, ha feszes, szépen definiált test elérése a cél, ugyanis minden izomcsoportot átmozgat. A módszer egyedülállósága többek közt abban is rejlik, hogy gyorsabb anyagcserét illetve 24 órán át tartó kalóriaégetés idéz elő, így kiváló választás fogyni vágyóknak, illetve akik gyors és látványos eredményt szeretnének elérni.

A mély hátizmok megdolgoztatásával csökkenhet vagy akár teljesen meg is szűnhet a hátfájás, emellett javulhat a testtartás, az állóképesség, a szívműködés, az anyagcsere, az emésztés, illetve csökkenhet a nyugalmi állapotban mért vérnyomás, így a HOT IRON  edzés nem pusztán egy egyedülállóan hatékony zsírégető és izomépítő edzésforma, hanem remek stressz oldó is.

A HOT IRON edzésrendszere a biztonság és a hatékonyság érdekében periodizációra épül, ami azt jelenti, hogy a különböző programokat (HOT IRON 1, HOT IRON 2, HOT IRON CROSS)  az edző 8-12 hetente változtatja.

Ha ezek után is még hezitálsz, hogy neked való-e a HOT IRON  edzés, íme, még egy ok, ami a mozgásforma mellett szól. A HOT IRON egy koreografált csoportos edzésmódszer, így nagy előnye az egyedül végig izzadt kondizással szemben, hogy a gyakorlatokat csoportosan végzitek, jobbnál jobb motiváló zenékre. A zenék ritmusa azonban lassabb egy aerobik óráéhoz képest, ezzel garantálva a mozdulatok helyes kivitelezését.

Az edző végig segít a gyakorlatok helyes végrehajtásában, és figyelembe veszi az egyéni igényeket is az edzés hatékonysága érdekében. Ezért mindig jelezd az oktatónak, ha valamilyen problémád van, vagy ha éppen kezdő vagy, mert így biztosan az edzettségi szintednek és egészségi állapotodnak megfelelő gyakorlatokat fogsz kapni tőle.

Gyere el hozzánk, és próbáld ki a HOT IRON edzést Budapesten, az Prestige Fitness and Wellness-ban! Reméljük, hamarosan vendégeink körében üdvözölhetünk!