Barion Pixel

TRX edzés

A felfüggesztéses eszközök lényege, hogy segítségükkel, saját testünkkel tudunk edzeni a gravitációt kihasználva. A TRX edzés a testet és az izmokat a mindennapi élet kihívásaira készíti fel, középpontba helyezve a core izmokat, melyek a gerinc, illetve egész testünk stabilitásáért felelősek. Tudományosan bizonyított, hogy tökéletes zsírégető edzésnek is; az erő növelésére, és hatékony alakformáló edzés is. Edzettségi szintednek megfelelően tudod kihasználni a felfüggesztéses tréning előnyét. Erősebb, rugalmasabb és fittebb lehetsz, ráadásul szinte minden gyakorlatnál aktiválod a core izmokat – ami a mélyen fekvő törzsizmok hatékony erősítésében is kulcs szerepet játszik. Nem az izomépítés a lényeg, hanem a kiegyensúlyozott, stabil és terhelhető teljes izomzat.

Egyszerűsége miatt szinte bárhova el tudjuk helyezni az eszközt. A teremben a falra, plafonra, a kertben a fára, de a kizárólag a kreativitásunk szabhatja határát, hogy hol használjuk. Mivel az eszköz magassága állítható, így a nehézsége is állítható, de tudjuk szabályozni a saját testünkkel is, hogy mennyire legyen magas a nehézségi fokozata. Biztosan Te is láttál már videót egy TRX edzésről. Szinte az összes esetben az emberek egy bizonyos szöget vesznek fel a testükkel (általában 40-50°-os szöget) és a testükre ható gravitáció segítségével tudják szabályozni a gyakorlatok nehézségét. Ez az az ok, ami miatt a súlyfelesleggel rendelkezők is használni tudják (kizárólag azok, akiknek nem új a sport fogalma), mert saját maguknak tudják szabályozni a gyakorlatok nehézségét.

A funkcionális edzések – így a TRX edzés is – a tested és az izmaid a mindennapi élet kihívásaira készítenek fel. A módszer a test természetes képességeit erősíti és emeli ki.

 A funkcionális edzések másik alapvető sajátossága, hogy középpontba helyezik az úgynevezett „core” izmok fejlesztését (az ágyéki gerincszakasz körül lévő izomhurok), mely izomcsoport a tested erőközpontja és gerinced stabilizálásában is alapvető fontosságú.

Az ízületeket és izmokat minden lehetséges dimenzióban megmozgatjuk,  ezáltal teljesítmény javul, és a hétköznapokban is „funkcionálisabban” működhetnek.

Ma már széles körben alkalmazzák az élsportolók erőnléti edzésprogramjában.

Átformálja a tested, harmonikusan kidolgozott izomzatot eredményez és jobb izom-egyensúlyt, fejleszti az állóképességed és a stabilitásod. Az edzéseid hatékonyságát természetesen csak a helyes táplálkozással lehet fokozni és a rendszeresség itt is alapvető fontosságú.

TRX edzés oktatóink