Barion Pixel

Tabata

Tapasztald meg a Tabata edzés előnyeit a Prestige Wellnessben!

A Tabata edzés névadója Izumi Tabata, japán professzor, aki országának gyorskorcsolya válogatott teljesítményét szerette volna növelni. Erre a célra fejlesztett ki egy rövid, intenzív szakaszokat pihenőkkel váltó, nagy intenzitású intervall tréninget, amely azóta világszerte elterjedt és népszerűvé vált a fitnesz világában.

A Tabata lényege, hogy egy gyakorlatból nyolc 20 másodperces sorozatot végzünk, 10 másodperces pihenőkkel megszakítva. Az intenzív szakaszokat maximális terheléssel végezzük, a pihenőket pedig tényleg pihenéssel töltjük. Ez a módszer rendkívül hatékonyan növeli az állóképességet és serkenti a zsírégetést, miközben rövid idő alatt maximális eredményeket érhetünk el.

Mire számíthat egy Tabata edzésen?

Az edzés során különböző gyakorlatokat végzünk, amelyek lehetnek saját testsúlyos mozdulatok, súlyzós gyakorlatok, vagy akár kardio elemek is. A gyakorlatok intenzitása biztosítja, hogy a pulzusunk folyamatosan magas legyen, ami növeli a kalóriaégetést és az anyagcsere fokozását.

Az edzések felépítése változatos, így mindig új kihívásokkal találkozhatsz, amelyek elősegítik a fejlődést és megakadályozzák az unalom kialakulását. A Tabata edzés során nem csak fizikai, hanem mentális kihívásokkal is szembesülsz, hiszen az intenzív szakaszok során a kitartásodra és az akaratodra is szükséged lesz.

Milyen hatással van a Tabata edzés?

A Tabata edzés pozitív hatásai közé tartozik az állóképesség növelése, a zsírégetés fokozása, és az anyagcsere felgyorsítása. Emellett az intenzív edzés segít a feszültség levezetésében, és fokozza a jó közérzetet kiváltó hormonok szabadulását az agyban, így nemcsak fizikai, hanem mentális szempontból is előnyös.

Próbáld ki Tabata edzéseinket a Prestige Fitness and Wellness edzőteremben, és tapasztald meg, hogyan érheted el a legjobb formádat rövid idő alatt! Az edzéseink garantáltan feltöltenek energiával és új lendülettel, miközben hatékonyan égeted a kalóriákat és erősíted az izmaidat.

Új vendégek figyelem! Próbáld ki termünket különleges kedvezménnyel!

Ajánlatunk kizárólag azoknak szól, akik 2014. január 1. után nem jártak nálunk.
Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, válaszd ki a számodra legjobb ajánlatot és kezdj el edzeni még ma!
Start 5 alkalmas bérlet - egy alkalom áráértElső alkalom ingyen - 2 alkalmas bérlet

Tabata oktatóink