Barion Pixel

A WALKenergie-vel ledöntheted a határaid!

A WALKenergie-vel ledöntheted a határaid!

A WALKenergie-vel ledöntheted a határaid!


Hamar kifulladsz futás közben? Vagy jól mennek az edzések, de nem elégszel meg, mert mindig egyre többet szeretnél kihozni magadból? A power cardion alapuló WALKenergie edzés megemeli a VO2 Max értéked, így nem csak az alakod, hanem állóképességed is látványosan javíthatod.


Mi az a VO2 Max érték?

Minél intenzívebben edzünk, annál többet lélegzünk, de ennek a hirtelen oxigén felvételnek mindenkinél van egy egyéni limitje. A VO2 Max érték, mutatja, mennyi oxigént képes a szervezeted maximum bevinni. Ez sok mindentől függ, például a szíved mennyi oxigéndús vért pumpál, és az izmaid ezt milyen teljesítményen használják fel. A légzésed és ez az érték a kulcs ahhoz, hogy növeld az intenzitást. Így nagyobb állóképességed lesz, és egyre hosszabb és keményebb edzéseket is bírni fogsz.

Mivel növelheted ezt?

A VO2 Max is olyan, mintha egy izom lenne, a megfelelő gyakorlatokkal mindig lehet fejleszteni. Ha ugyanannyit futsz minden nap, ugyanabban az ütemben, hosszú távon nem igazán leszel gyorsabb vagy jobb futó. Ez minden edzésre igaz. Minél jobban emeled az intenzitást, annál jobban feszegeted a saját határaidat. A power cardio edzést pontosan erre fejlesztette ki Góg Anikó olimpikon és személyi edző.

A power cardioról

A módszer lényege, hogy a futópadon végzett séta során nem csak lábunkat eddzük, hanem karjainkat is mozgatjuk, így testünket komplexebb feladattal terheljük. A kardió alapja a rövidebb ideig tartó, de intenzívebb mozgás. Napi fél óra is elég ebből az edzésformából, de az az idő legyen minél változatosabb. Váltogathatod a lépéseid gyorsaságát, miközben karjaiddal többféle edző gyakorlatot csinálsz. Semmiképp ne dolgozzunk nehéz súlyokkal, ha kézi súlyzót használunk, maximum 1-2 kg legyen. Használhatsz még gumikötelet, vagy egyéb eszközöket az erősítő edzéshez.

WALKenergie

Nálunk mindezt edzői irányítás alatt megteheted, hiszen WALKenergie óránk is erre épül! A gyaloglópadokra olyan edzést állítottunk össze, amit bárki el tud végezni. Az órákat mindig bemelegítéssel kezdjük, így sérülésveszély nélkül hozhatod ki magadból a legtöbbet.

A WALKenergie egy nagyon hatékony és intenzív technikán alapul, amivel nem csak kalóriákat égetsz és már első alkalom után javítod a testtartásod, de egy idő után egyre inkább észreveszed, hogy bármilyen edzést jobban bírsz.